Efter bygningsreglementet 2018 trådte i kraft, er der kommet langt større fokus på DKV planer i byggeriet. Forkortelsen DKV plan, dækker over Drifts- Kontrol, og Vedligeholdelsesplan, og er et lovkrav ved opførelse af nybyggeri. §137 i BR18, beskriver hvordan drift, kontrol og vedligehold af brandsikkerheden i og ved bygninger skal ske, så det sikres, at sikkerheden i tilfælde af brand er opretholdt i hele bygningens levetid, jf. §82.
Det er lovpligtigt at en DKV plan udarbejdes i forbindelse med nybyggeri og anvendelsesændringer på eksisterende byggeri, og DKV planen anses for at opfylde bestemmelserne i §137-§146 ved at blive udarbejdet iht. Bygningsreglementets vejledning til kapitel 5 - Brand.
Det er ikke kun ved nybyggeri og anvendelsesændringer i eksisterende byggeri, at det er en god idé at få udarbejdet en DKV plan for sin ejendom - men det er ikke lovpligtigt. For eksisterende byggeri, gælder §144 i BR18, som tydeligt angiver at eksisterende bygninger skal driftes, kontrolleres og vedligeholdes iht. Bygningsreglementets vejledning til kap. 5 - Brand - hvilket er de samme bestemmelser som for en DKV plan.
Det er ejeren eller en udpeget driftsansvarlig person som skal sikre at §§ 137, 138 og §§ 140-158 overholdes. Det kan ofte være svært for driftspersonalet på ejendommen at overskue de mange bestemmelser, og sikre at alle bestemmelser overholdes, så ved at få udarbejdet en DKV plan for ejendommen, er man derfor sikker på at overholde lovgivningen, og dermed drifter en sikker ejendom.
Vi udarbejder DKV planer for eksisterende byggeri, og det foregår i tæt samarbejde med ejer af ejendommen, eller den udpegede driftsansvarlige person.
Når vi udarbejder DKV planer, sørger vi for at opkvalificere ejendommens driftspersonale, ved personlig gennemgang- og overlevering.
For at kunne udarbejde en valid og gældende DKV plan for en eksisterende bygning/ejendom, er det vigtigt at have styr på grundlaget. Vi skal derfor gøres bekendte med eksisterende indretning, byggetilladelser, ibrugtagningstilladelser, aktive brandsikringstiltag, passive brandsikringstiltag, historiske ændringer, herunder: tagudskiftninger, efterisolering af facader, ændringer af anvendelse i lokaler etc.
Mange ejendomme er driftet i årevis med mere eller mindre manglende brandsikkerhed, det er nemlig de færreste driftsansvarlige som er vidende omkring hvor deres brandsektioner og brandceller er lokaliseret - og ikke mindst hvor de bør være.
Copyright © 2022 RBL Raadgivning ApS - Alle rettigheder forbeholdes.
Leveret af GoDaddy